back to press overview

Terreinwinst (video) (NL)

Friday November 05 2010

Video interview.


Op het sportpark van ASV Arsenal in Amsterdam ging op 5 november 2010 'TERREINWINST' van start. Op en rond het veld, maar ook in het clubhuis, is een elftal kunstenaars uitgenodigd om een werk te maken.


TERREINWINST is een voetbal- en kunstproject bij de voetbalclub ASV Arsenal, gelegen op sportpark de Schinkel in Amsterdam Zuid. Het sportpark is onlangs geheel vernieuwd en vormt een onderdeel van de herinrichting van het gebied rond het Olympisch Stadion. Daarmee is het sportcomplex van ASV Arsenal uit haar geïsoleerde positie in het achterland getransformeerd tot een voor iedereen toegankelijk sportterrein. Het gebied ten westen van het Olympisch Stadion wordt een openbaar stadspark waar men met plezier kan sporten en recreëren.

Om aan deze nieuwe positie een visuele toevoeging te geven is bij ASV Arsenal in 2009 het plan gerezen om een kunstproject te starten. ASV Arsenal wil zich niet alleen op eigenzinnige wijze profileren maar ook voor buurtbewoners, voetballers en bezoekers een eerbetoon brengen aan de spelende mens oftewelHomo Ludens, een term van Johan Huizinga.


Paulien Oltheten
Paulien Oltheten is voor haar bijdrage aan TERREINWINST regelmatig op de club te vinden. Ze observeert, interviewt bezoekers en fotografeert. Daarbij doet ze ook ingrepen bij bepaalde handelingen en in het voetbalspel: ze regisseert de gefotografeerde scènes en personages. De foto’s die Oltheten maakt worden verwerkt in collages op de tafelbladen in de kantine van het clubhuis. De collectie tafelbladen groeit gedurende de manifestatie.

 

meer informatie: http://www.terreinwinst.com/